Η Συνταγή είναι από κ. Γαρυφαλιά Γ. Κάκαρη – “SYNTAGES ME AGAPI”.

ΥΛΙΚΑ
600 γρ κιμα μοσχαρισιο
1/2 κουπα ρύζι (χρησιμοποίησα κίτρινο για πιλάφι)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
4 φρεσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμενο
1 κολοκυθακι τριμμενο
Μαιντανό-Θυμαρι φρεσκο
1 ξυλάκι κανέλλα
1 κουτι τριμμενη τοματα
1 κουταλια πελτε
Αλάτι, πιπέρι, παπρικα γλυκια
Ελαιόλαδο
1 ποτηρακι κρασι

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε σε λιγο ελαιολαδο τον κιμα να ψηθεί ανακατευοντας. Προσθετουμε το κρεμμυδι και τα υπολοιπα λαχανικα να σοταριστουν και τον πελτέ καθώς και το ρυζι.

Σβηνουμε με το κρασι, προσθετουμε τα μπαχαρικα και τα μυρωδικα και μετα απο λιγο τη τοματα. Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό(οχι πολυ) κι αφηνουμε να βρασει ενα 5λεπτο.

Η ζυμη να ειναι σχετικα ζουμερη! Γεμίζουμε τις πιπεριες, τις αραδιαζουμε στο ταψι , αλατοπιπερωνουμε

Ππεριχυνουμε με λιγο ελαιολαδο και συμπληρωνουμε νερο ζεστό (1 ποτηρι και στην πορεια το παρακολουθουμε), σκεπαζουμε με αλουμινοχαρτο και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 με αερα ή στους 200 για περιπου 1,5 ωρα.

Το τελευταιο τεταρτο με μισαωρο ξεσκεπαζουμε για να παρει χρωματακι!

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Γαρυφαλιά Γ. Κάκαρη – “SYNTAGES ME AGAPI”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμο γλυκάκι, με μαχλέπι αμύγδαλα και πορτοκάλι… πλούσιο σε άρωμα και γεύση!
Επόμενο άρθροΜία ξεχωριστή εκτέλεση γαλακτομπούρεκο αρωματισμένο με βούτυρο, βανίλια και περγαμόντο