Η Συνταγή είναι από κ. Kiki Agathaggelidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πήραμε λοιπόν 3 κιλά σταφύλι τα πλυναμε και τα άφησαμε να στεγνώσουν για λίγο σε τρυπητο..

Τα βαλαμε στρώσεις στρώσεις σε κατσαρόλα με 1,50 κιλό ζαχαρη και τα άφηνουμε 12 ώρες στο ψυγείο..

Διαφήμιση

Από 3 πορτοκάλια παίρνουμε το χυμό και το βάζουμε στην κατσαρόλα..

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά..Στην αρχή σε σιγανή φωτιά και αργότερα δυναμωνουμε το μάτι ..

ΠΡΟΣΟΧΗ …αφριζει..Δεν το αφήνουμε καθόλου από τα μάτια μας…

Ξαφριζουμε με τρυπητή κουτάλα…

Σε αυτό το σημείο εγώ κουνάμε την κατσαρόλα συνεχώς κυκλικά για να εισχωρήσει το σιρόπι στις ρόγες…Και να παραμείνει στρογγυλό..να μην ζαρωσει

Όταν φθάσει στο επιθυμητό δέσιμο Ρίχνουμε ασπρισμένα αμύγδαλα..άρωμα βανίλιας και δύο φύλλα αρμπαροριζα..το αφήνουμε λίγο ακομα να βράσει να δέσει…Και στο τέλος έχω το χυμό από ένα λεμόνι…

Εχουμε αποστειρωσει τα βαζάκια και βάζουμε το γλυκό καυτό γυρίζοντας τα ανάποδα.. Και τα αφήνουμε να κρυώσει..!

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Kiki Agathaggelidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΝόστιμη και μυρωδάτη μηλόπιτα
Επόμενο άρθροΑφράτο μυρωδάτο κέϊκ πορτοκαλιού με πινελιές σοκολάτας