Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Karolina Mega – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. Υλικά(για το μεγάλο ταψί της κουζίνας): 14 αυγα, […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Karolina Mega – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.


Υλικά(για το μεγάλο ταψί της κουζίνας):

14 αυγα,
14 κουταλιές τριμ.φρυγανιά
13 κουταλιές ζάχαρη,
14 κουταλιές τριμμένο καρύδι
1κουταλια γλ.μπεικιν παουντερ.
1κουτ.γλ.κανέλα
1κουτ.γλ.γαρίφαλο
Μισό ποτήρι κρασιού κονιάκ,
Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι.

Για το σιρόπι:
1-1/2φλυτζανι νερό,
ξύλο κανέλας
λίγο γαρίφαλο σκόνη
λιγο κονιάκ φλούδα και
λίγο χυμό πορτοκαλιού,
2κουτ.μέλι και
2 φλυτζάνια ζάχαρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεχωριζουμε κρόκους και ασπράδια χτυπάμε να γίνουν μαρέγκα και χτυπάμε κ τους κρόκους με τη ζάχαρη επειτα τους ριχνουμε στη μαρέγκα.

Προθερμαίνετε το φούρνο 170° έπειτα ριχνουμε τα υπόλοιπα υλικά χτυπώντας.Το ριχνουμε στο ταψί για 30 λεπτα περίπου προσέχουμε να μη παραψηθει.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι σε κατσαρόλα.Βγάζουμε απο το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ριχνουμε με κουτάλα το καυτό σιρόπι.Έπειτα κόβω σε διαγώνια κομμάτια ριχνουμε έξτρα τριμμένο καρύδι

Καρφιτσωνουμε σε κάθε κομμάτι και ένα ολόκληρο γαρύφαλλο

Η Συνταγή είναι από κ. Karolina Mega“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.