Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά: κρέας χοιρινό (εγώ έβαλα μπριζόλες λαιμού) πράσα αλάτι πιπέρι μαύρο & κόκκινο ελαιόλαδο πελτέ ντομάτας 1 κουταλιά Εκτέλεση: 1. Κόβουμε τα πράσα σε χοντρά κομμάτια{αφού τα καθαρίσουμε}, τα ζεματίζουμε σε νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. {μπορεί να γίνει και απ την προηγούμενη μέρα} 2. Τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο το κρέας. Προσθέτουμε αλάτι και νερό […]

Διαφήμιση

Υλικά:
κρέας χοιρινό (εγώ έβαλα μπριζόλες λαιμού)
πράσα
αλάτι
πιπέρι μαύρο & κόκκινο
ελαιόλαδο
πελτέ ντομάτας 1 κουταλιά

Εκτέλεση:
1. Κόβουμε τα πράσα σε χοντρά κομμάτια{αφού τα καθαρίσουμε}, τα ζεματίζουμε σε νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. {μπορεί να γίνει και απ την προηγούμενη μέρα}
2. Τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο το κρέας. Προσθέτουμε αλάτι και νερό ίσα να το σκεπάσει. Αφήνουμε να βράσει να μαλακώσει.
3. Σε ένα ταψί βγάζουμε το κρέας που βράσαμε. Στην κατσαρόλα που βράσαμε το κρέας, μέσα στο ζουμί, ρίχνουμε τα πράσα, αλάτι, πιπέρι, πιπέρι κόκκινο, πελτέ ντομάτας και αφήνουμε να βράσει λίγο, ίσα να μαλακώσει το πράσο.
4. Ρίχνουμε τα πράσα στο ταψί μαζί με το κρέας, αλατίζουμε, ραντίζουμε λίγο λάδι και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 40-50 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε λίγα λεπτά, ίσα να πάρει χρώμα.

*μπορείς να βάλεις και σέλινο, να γίνει πρασοσέλινο!
**μπορεί να γίνει και με μοσχάρι, αλλά θεωρώ οτι το χοιρινό δίνει καλύτερη γεύση

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : dolmadaki

Διαφήμιση