Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Τέλειο γεύμα και τέλειο χρώμα!!

Υλικά:
6 στήθη κοτόπουλο
1 ντομάτα μεγάλη κομμένη σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε φέτες
1 λεμόνι τον χυμό του
1 κσ μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο σκόνη και ότι άλλα μπαχαρικά θέλετε
1/2 κούπα περιπου νερό
Ελαιόλαδο

Διαφήμιση

Για τον πουρέ πατάτας και καρότο:
1 κιλό πατάτες
3 καρότα
60 γρ βούτυρο
140 ml περίπου ζεστό γάλα
Τσενταρ τριμμένο
Παρμεζανα

Εκτέλεση:
Χαράζετε τα στήθη κοτόπουλου αλλά όχι μέχρι κάτω, να ανοίξουν σαν ακορντεόν. Τα γεμίζετε με ντομάτα και κρεμμύδι.

Τα τοποθετείτε σε πυρέξ. Προσθέτετε τα μπαχαρικά, το χυμό λεμονιού καιωτην μουστάρδα την οποία έχετε διαλύσει σε λίγο νεράκι.

Ραντιζετε με ελαιόλαδο και προσθέτετε νεράκι περίπου 1/2 κούπα.

Ψήνετε σκεπασμενο το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Προς το τέλος του χρόνου ανοίγετε να πάρει λίγο χρώμα.

Για το πουρε:
Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες και τα καρότα σε κύβους. Τα βάζετε σε αλατισμένο νερό που βράζει και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

Τα σουρώνετε και τα βάζετε στο μίξερ ή μπλέντερ, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάτε. Προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα (εσείς θα καθορίσετε πόσο αραιό ή πηχτό θέλετε το πουρε).

Προσθέτετε τα τυριά πάντα στη προτίμηση σας και πιπέρι. Τα χτυπάτε και ο πουρες είναι έτοιμος.

Με τα λαχανικά και κλειστο το πυρέξ το κοτόπουλο γίνεται ζουμερό πολύ.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Elena Psillia “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΠεντανοστιμα και τραγανά κουλούρια Θεσσαλονίκης για το πρωινό μας
Επόμενο άρθροΓρήγορη πίτα με μπέικον