ΥΛΙΚΑ
5γρ ξηρή μαγιά
15γρ ζάχαρη
140γρ χλιαρό νερό
300γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2κγ αλάτι
50γρ φρέσκο βούτυρο soft και λίγο για το άλειμμα
100γρ ξυνόγαλα
1 αβγό
200γρ σταγόνες σοκολάτας(κουβερτούρα ή γάλακτος)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και λίγο από το χλιαρό νερό(μην το κάνετε ζεστό,αδρανοποιεί τη μαγιά)και αφήνουμε να φουσκώσει για 10 λεπτά.

Διαφήμιση

Εντωμεταξύ σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια και το αλάτι και ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς.Σιγά σιγά και ανακατεύοντας με το χεράκι μας προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και φτιάχνουμε μια εύπλαστη ζύμη,μαλακή,που δεν κολλάει στα χέρια.

Αφήνουμε σκεπασμένη με πετσέτα να φουσκώσει για μιάμιση ώρα, σε μέρος μακριά από ρεύματα.Κόβουμε σε 4 κομμάτια( ή και περισσότερα αν θέλουμε να τα κάνουμε μικρότερα) και πλάθουμε μπαστουνάκια,περίπου 30εκ.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 170 βαθμούς,στον αέρα ως να ροδίσουν.

Μόλις τα βγάλουμε αλείφουμε με λιωμένο βουτυράκι και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

Διαφήμιση

Δείτε περισσότερα :  mammyscookingbook

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε νόστιμη τραχανόπιτα χωρίς φύλλο πάρα πολύ εύκολα!
Επόμενο άρθροΦτιάξτε μια γευστική Λεμονάτη κοτόσουπα με κοτόπουλο και Τραχανά. Ιδανική για τον χειμώνα