Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Καρασαββίδου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές” ΥΛΙΚΑ: (280 γρ. = ΚΟΥΠΑ) 500 gr καταΐφι […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Καρασαββίδου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”

ΥΛΙΚΑ:

(280 γρ. = ΚΟΥΠΑ)

500 gr καταΐφι
250gr καρύδι χοντρό αλεσμένο
1 κ.σ ζάχαρη…
1κ.σ φρυγανιά
1κ.γ κανέλα
1κ.γ γαρίφαλο τριμμένο

Για το σιρόπι:
1κιλο ζαχαρι
3 κούπες μεγάλες νερό
1/2 λεμονι
1κ.σ γλυκόζη

Εκτέλεση :
Βράζουμε πρώτα το σιρόπι για τρία λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Στην συνέχεια τυλίγουμε το καταΐφι βάζοντας σε κάθε κομματάκι λίγο βούτυρο.

Ψήνουμε για 1 ώρα και 30′ στους 150 βαθμούς και για 30′ στους 190 βαθμούς μέχρι να εκδίδει.

Καυτό γλυκό, κρύο σιρόπι.

Προαιρετικά στολίζουμε με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης ή καρύδι..

Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Καρασαββίδου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”