Πεντανόστιμο Πιλάφι με ρεβίθια και κρεμμύδια σωτέ, για να συνοδεύσει τέλεια οποιοδήποτε κυρίως
Connect with us

Συνταγές

Πεντανόστιμο Πιλάφι με ρεβίθια και κρεμμύδια σωτέ, για να συνοδεύσει τέλεια οποιοδήποτε κυρίως

Υλικά ½ κιλό ρύζι “ΝΥΧΑΚΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ” 2 νεροπότηρα ρεβίθια βρασμένα και ξεφλουδισμένα 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο 30γρ. βούτυρο φρέσκο 100γρ. σταφίδες ξανθές αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Μουλιάζετε το ρύζι μέσα σε κρύο νερό για τουλάχιστον ½ ώρα. Το ξεπλένετε καλά με άφθονο κρύο νερό και το βάζετε σε μια κατσαρόλα προσθέτοντας σταδιακά […]

Υλικά
  • ½ κιλό ρύζι “ΝΥΧΑΚΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ”
  • 2 νεροπότηρα ρεβίθια βρασμένα και ξεφλουδισμένα
  • 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 30γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 100γρ. σταφίδες ξανθές
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζετε το ρύζι μέσα σε κρύο νερό για τουλάχιστον ½ ώρα. Το ξεπλένετε καλά με άφθονο κρύο νερό και το βάζετε σε μια κατσαρόλα προσθέτοντας σταδιακά τόσο νεράκι ώστε να σκεπαστεί κατά 1 δάχτυλο.

Διαφήμιση

Ρίχνετε λίγο αλάτι, ανακατεύετε και μαγειρεύετε το ρύζι σε μέτρια φωτιά, για 7-8 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Το αφήνετε να πιει όλο το νερό και να στεγνώσει. Το διατηρείτε ζεστό.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το φρέσκο βούτυρο. Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να ξανθύνουν ελαφρώς.

Ρίχνετε τις σταφίδες, τις φέρνετε μια-δυο βόλτες και τέλος, προσθέτετε και τα βρασμένα ρεβίθια. Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού μέσα στο βρασμένο ρύζι. Κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρετε το πιλάφι σε πιατέλα ή πιάτα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tina Webb

Διαφήμιση

Tips

Σας προτείνω να αντικαταστήσετε το ρύζι με χοντροκομμένο πλιγούρι. Ακολουθήστε ακριβώς την ίδια διαδικασία και θα έχετε ένα νέο πιάτο ολοζώντανο μπροστά σας.

Επίσης, μπορείτε αντί να βράσετε το ρύζι σε νερό, να το μαγειρέψετε σε ζωμό κρέατος. Η διαφορά είναι πολύ σημαντική.

Περισσότερα στο :  olivemagazine

Διαφήμιση
×
Απλά τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού (Εύκολη και Αφράτη Ζύμη)!