Πεντανόστιμο λικεράκι ρόδι - Χρυσές Συνταγές
Connect with us

Ποτα

Πεντανόστιμο λικεράκι ρόδι

ΥΛΙΚΑ ρόδια ζάχαρη αλκοόλ (βότκα ή τσίπουρο/ρακί) 1-2 ξυλάκια κανέλα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζω τα ρόδια και μαζεύω τα σποράκια του. Όσο πιο ώριμα είναι τα ρόδια, τόσο πιο κόκκινα θα είναι τα σπόρια που θα χαρίσουν στο λικέρ μας το υπέροχο ρουμπινί του χρώμα. Τα ρίχνω σε ένα μεγάλο βάζο εναλλάξ με τη ζάχαρη. Για κάθε […]

ΥΛΙΚΑ

ρόδια

Διαφήμιση

ζάχαρη

αλκοόλ (βότκα ή τσίπουρο/ρακί)

1-2 ξυλάκια κανέλα

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζω τα ρόδια και μαζεύω τα σποράκια του. Όσο πιο ώριμα είναι τα ρόδια, τόσο πιο κόκκινα θα είναι τα σπόρια που θα χαρίσουν στο λικέρ μας το υπέροχο ρουμπινί του χρώμα. Τα ρίχνω σε ένα μεγάλο βάζο εναλλάξ με τη ζάχαρη. Για κάθε μία κούπα ρόδι, ρίχνω μία κούπα ζάχαρη.

Προσθέτω τα ξυλάκια κανέλας και το ποτό. Η συνταγή που μου έδωσε η θεία μου ήταν 1 κούπα τσίπουρο για κάθε κούπα ρόδι. Εγώ το θεώρησα πολύ κι έβαλα το μισό. Προτιμώ να υπερισχύει το άρωμα του φρούτου παρά του ποτού, αλλά αυτό είναι και θέμα γούστου! Εμένα μου αρέσει να είναι ελαφρύ το λικέρ.

Πέρυσι το έκανα με τσίπουρο, αλλά ήταν έντονη η μυρωδιά, φέτος έβαλα βότκα. Κλείνω το βάζο και το αφήνω στον ήλιο(όσο ήλιο έχει αυτόν τον καιρό :D) μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, περίπου 30-40 ημέρες. Κάθε 2-3 ημέρες ανακατεύω ελαφρά με ένα κουτάλι. Όταν είναι έτοιμο, το σουρώνω να φύγουν τα κομματάκια που έχουν μείνει από τα σπόρια και τοποθετώ σε καθαρά μπουκάλια. Το διατηρώ στο ψυγείο. Καλή επιτυχία!

Υ.Γ. Εφοπλιστείτε με υπομονή, το καθάρισμα του ροδιού δεν είναι εύκολο, φορέστε ποδιά…τα ρόδια πιτσιλάνε :D, μην το επιχειρήσετε αν ανησυχείτε για το μανικιούρ σας ?

anatoly

Διαφήμιση