Πεντανόστιμο, ζουμερό κέικ Μπανάνας και Ανανά! Νηστίσιμο και φυσικά Διατροφικό!
Connect with us

FAYES

Πεντανόστιμο, ζουμερό κέικ Μπανάνας και Ανανά! Νηστίσιμο και φυσικά Διατροφικό!

Η Συνταγή είναι από τις συνταγές της FAYE’S  !

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ για το κέικ

• 1 ½ κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• ½ κούπα ζάχαρη κρυσταλλική (μπορεί να αντικατασταθεί και με μαύρη για καλύτερη διατροφική αξία )
• 2 μέτριες ώριμες μπανάνες ή 1 μεγάλη
• 2 φέτες ανανά (φρέσκο ή κομπόστα)
• 150ml ηλιέλαιο
• 120ml ανθρακούχο νερό
• 1 πρέζα αλάτι
• ½ κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για γλυκά (πχ κανέλα,γαρύφαλλο,κλπ)
• Προαιρετικά 1 κ.σ. ινδική καρυδόψιχα ή coconut flakes
• Αγάπη ( βασικό συστατικό επιτυχίας )

ΥΛΙΚΑ για το γλάσο λεμονιού
• 1 κούπα ζάχαρη άχνη
• 5-6 κ.σ. χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να κάνουμε το υπέροχο, ζουμερό , νηστίσιμο και άκρως καλοκαιρινό (αν και λίγο νωρίς) κέικ μας ξεκινάμε ως εξής. Αρχικά κοσκινίζουμε το αλεύρι μας, για να γίνει το κέικ μας ακόμα πιο αφράτο. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι και το μείγμα μπαχαρικών και ανακατεύουμε καλά.

Διαφήμιση

Σε ένα άλλο μπολ λιώνουμε τις μπανάνες μας με ένα πιρούνι και ψιλοκόβουμε και τις φέτες του ανανά. Το ζουμάκι του ανανά καλό είναι να το κρατήσουμε , καθώς θα δώσει ακόμα περισσότερη γεύση στο κέικ μας. Εγώ αυτή τη φορά χρησιμοποίησα φρέσκο ανανά, ο οποίος ήταν πολύ ώριμος και ζουμερός. Το μυστικό για τα λουλούδια του ανανά θα σας το πω λίγο πιο κάτω!

Ανακατεύουμε καλά τις μπανάνες με τον ανανά και προσθέτουμε την ινδική καρύδα μας σε όποια μορφή την θέλουμε. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν και η ζύμη να γίνει λεία.

Λαδώνουμε μία μακρόστενη φόρμα και τοποθετούμε λαδόκολλα στον πάτο της. Ρίχνουμε προσεχτικά το μείγμα μας στη φόρμα και τοποθετούμε τη φόρμα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 50’ (περίπου ανάλογα με τον φούρνο).

Μόλις ψηθεί το κέικ μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα ,εκτός…αν θέλουμε το κάτι παραπάνω! Μία επικάλυψη με γλάσο λεμονιού είναι ο τέλειος συνδυασμός! Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού και ελέγχουμε τη σύστασή του ( δε θέλουμε να είναι πολύ νερουλό) . Το ιδανικό είναι να προσθέτουμε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού αντί να προσθέσουμε πιο πολύ ζάχαρη άχνη , για να πετύχουμε τη σωστή σύσταση.

Και αφού το γλάσο μας είναι έτοιμο, τι μας λείπει;; Μα φυσικά…το ντεκόρ!! Για τα υπέροχα λουλούδια από ανανά , κόβουμε λεπτές φέτες ανανά , τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 170°C για περίπου 15’ . Ο ανανάς θα αφυδατωθεί , με αποτέλεσμα να σουφρώσει και να δημιουργήσει τα υπέροχα « λουλούδια» . Ακόμα ένα τρικ είναι να βάλετε 1-2 σταγόνες από χρώματα ζαχαροπλαστικής πάνω στις φέτες από ανανά προτού τις βάλετε στο φούρνο. Μόλις βγουν από το φούρνο το αποτέλεσμα είναι μαγικό!!

Αρκετά λοιπόν! Τρέξτε στην κουζίνα !!Enjoy!!!

Η Συνταγή είναι από τις συνταγές της FAYE’S  !

Διαφήμιση
×
Εύκολο και Οικονομικό Γλυκό Ψυγείου, με μπισκότα πτι μπερ!