Πεντανόστιμοι κι εξωτικοί εργολάβοι με λεμόνι, βανίλια και καρύδα
Connect with us

Γλυκα

Πεντανόστιμοι κι εξωτικοί εργολάβοι με λεμόνι, βανίλια και καρύδα

Γίνονται πανεύκολα! Υλικά για 30 κομμάτια περίπου  325γρ. ινδική καρύδα τριμμένη 325γρ. ζάχαρη 3 κουτ. σούπας αλεύρι Ξύσμα από 2 λεμόνια 2 καψουλάκια βανιλίνη 6 αβγά 8-10 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι κομμένοι σε χοντρές φετούλες Εκτέλεση  Ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ την καρύδα με τη ζάχαρη, το ξύσμα του λεμονιού, τις βανίλιες και το αλεύρι. Μέσα […]

Γίνονται πανεύκολα!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υλικά για 30 κομμάτια περίπου 

  • 325γρ. ινδική καρύδα τριμμένη
  • 325γρ. ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2 καψουλάκια βανιλίνη
  • 6 αβγά
  • 8-10 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι κομμένοι σε χοντρές φετούλες

Εκτέλεση 

  1. Ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ την καρύδα με τη ζάχαρη, το ξύσμα του λεμονιού, τις βανίλιες και το αλεύρι.
  2. Μέσα σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα αβγά ελαφρώς με σύρμα και τα ρίχνετε στο μπολ με την καρύδα. ανακατεύετε με το χέρι όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε δύο επίπεδα ταψάκια με χαρτί ψησίματος. Στη συνέχεια πλάθετε με το μείγμα μπαλάκια σαν μεγάλα καρύδια και αφού τα πιέσετε ελαφρά να πλατύνουν λίγο τα αραδιάζετε στα ταψάκια αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.
  4. Τοποθετείτε στο κέντρο του καθενός από ένα κομμάτι χουρμά και ψήνετε ένα ένα τα ταψάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα οι εργολάβοι.
  5. Ξεφουρνίζετε τους εργολάβους κι αφού κρυώσουν τους ξεκολλάτε από το χαρτί και τους αποθηκεύετε σε δοχείο μεταλλικό ή από πορσελάνη για να μην ξεραθούν.
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!