Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Ευα Μπετζ – “συνταγες της Λιχουδας”. Υλικά 2 πορτοκάλια 3 αυγά 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Ευα Μπετζ – “συνταγες της Λιχουδας”.

Υλικά
2 πορτοκάλια
3 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα ή 1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κουταλιά σούπας μπέικιν
1 φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
300 γραμ. αμύγδαλο ασπρισμένο τριμμένο (πούδρα)
1 φλ. ζάχαρη

ΣΙΡΟΠΙ
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλυτζάνι νερό
φλούδες ενός πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και χοντροκόβουμε τα πορτοκάλια, όπως είναι με τις φλούδες.Τα πολτοποιούμε στο μούλτι με τις φλούδες
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, πολύ καλά.

Προσθέτουμε το γάλα ή γιαούρτι.
Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το σιμιγδάλι και το μπέικιν. Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο και τα πολτοποιημένα πορτοκάλια.

Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
Ετοιμάζουμε στο μεταξύ το σιροπάκι μας και όταν ψηθεί η πορτοκαλόπιτα τη χαράζουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι, όπως είναι ζεστή.

Η Συνταγή είναι της κ. Ευα Μπετζ “συνταγες της Λιχουδας”.