Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 200 ml χλιαρό γάλα 1 πρέζα ζάχαρη 1 κ.γ αλάτι 1 κ.γ ξύδι 1 κ.σ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) λίγο καλαμποκάλευρο για το ταψί ​Για τη στραπατσάδα 700 γρ. χυμό από φρέσκιες τομάτες 4 αυγά 4 κ.σ ελαιόλαδο 1 κ.γ αλάτι (κοφτή) Για την […]

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 ml χλιαρό γάλα
1 πρέζα ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
1 κ.γ ξύδι
1 κ.σ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
λίγο καλαμποκάλευρο για το ταψί

Για τη στραπατσάδα
700 γρ. χυμό από φρέσκιες τομάτες
4 αυγά
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ αλάτι (κοφτή)

Για την πίτσα
12 φέτες σαλάμι αέρος
100 γρ. φέτα
200 γρ. τριμμένα τυριά της αρεσκείας σας
μισό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
4 κ.σ κέτσαπ

ΠΟΣΟΤΗΤΑ
12 κομμάτια
(σε ορθογώνιο ταψί 34×32)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, το ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

Συνεχίζουμε ρίχνοντας σε δύο δόσεις το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Πλάθουμε με τα χέρια και για λίγο το ζυμάρι μέχρι να γίνει μια ωραία, εύπλαστη ζύμη.

Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί φούρνου διαστάσεων 34×42 και το πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο. Με αυτόν τον τρόπο το ζυμάρι μας θα γίνει σούπερ τραγανό!
Απλώνουμε σιγά-σιγά τη ζύμη σε όλο το ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Έτσι, το ζυμάρι μας δε θα ¨ποτίσει¨από τη σάλτσα που θα απλώσουμε στη συνέχεια.

Για τη στραπατσάδα
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα βράζουμε τον φρέσκο χυμό τομάτας με λίγο αλάτι μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του και να μείνει η σάρκα της τομάτας.
Σε αυτό το στάδιο, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα αβγά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ψηθούν.

Σύνθεση πίτσας
Απλώνουμε όλη την στραπατσάδα πάνω στην επιφάνεια του προψημένου ζυμαριού.

Προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας κέτσαπ και τις απλώνουμε παντού. Συνεχίζουμε με τις φέτες κρεμμυδιού, το τριμμένο τυρί, τη θρυμματισμένη φέτα, το σαλάμι αέρος και τελειώνουμε πασπαλίζοντας και πάλι με τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.

Η πεντανόστιμη πίτσα είναι έτοιμη να φαγωθεί! Δοκιμάστε την!

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : foodouki