Πεντανόστιμη μπουγάτσα με γέμιση κρέμα - Χρυσές Συνταγές
Connect with us

Γλυκα

Πεντανόστιμη μπουγάτσα με γέμιση κρέμα

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλα Κρούστας
1½ λίτρο φρέσκο γάλα
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.σ. βούτυρο
1 φλ. ζάχαρη
Μισό κουταλάκι ξύσμα λεμονιού ( προαιρετικά )
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
κανέλα και ζάχαρη αχνη για επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το ξύσμα, το αλάτι.

Τα αφήνουμε να ζεσταθουν σε μέτρια φωτιά, ριχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρά και να γίνει μια λεία κρέμα.

Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ενα ταψι στρώνουμε 5 φύλλα καλά βουτυρωμένα κάτω και ρίχνουμε την γέμιση.

Από πάνω βάζουμε 5 φύλλα ακόμη βουτυρωμένα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30′-40′ στον αέρα….

Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση