Η Συνταγή είναι από κ. Ασπα φλωρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
νηστισιμο τυρί 150γρ,
2 κούπες του τσαγιού νερό χλιαρό,
1 φακελάκι ξερή μαγιά,
λίγο αλάτι,
1 φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο,
αλεύρι 800γρ αν θέλει βάζουμε και άλλο να μην κολλάει η ζύμη,
σουσάμι,
τσουκνίδα μισό κιλο,
σπανάκι μισό κιλό ,
πράσα 2 τεμάχια ,
αλάτι
πιπέρι

Διαφήμιση

Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό την μαγιά και ανακατεύουμε να λιώσει ρίχνουμε το λάδι και σιγά σιγά το αλευρι και το αλάτι ζυμώνουμε και αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει

Κόβουμε τα τσουκνίδα τα σπανάκι τα πρασα τα ζεματαμε λίγο να μην έχουν υγρά καθόλου ριχνουμε λίγο αλεύρι μέσα το τυρί αλάτι πιπέρι λίγο λαδάκι

Λαδώνουμε το ταψί ρίχνουμε σουσάμι ανοίγουμε το φύλο το βάζουμε στο ταψί βάζουμε την γεμιση ανοίγουμε και το άλλο φύλλο το βάζουμε από πάνω ρίχνουμε λάδι σουσάμι

εγώ έβαλα και λίγο βούτυρο νηστισιμο το χωριό

Την ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά στον αέρα στους 170 βαθμούς

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ασπα φλωρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΣούπερ σπέσιαλ μαύροι γίγαντες με λαχανικά
Επόμενο άρθροΠολύ πρωτότυπα μπισκότα σαμπλε