Η Συνταγή είναι από κ. Elena Tertsanli – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολοκύθι κομμένο σε κύβους
2 μέτρια μήλα κομμένα σε κύβους
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 κ.σ. Ελαιόλαδο
1κ.γ. Κύμινο,κάρι,κουρκουμά
1 κύβο κότας
Αλάτι & πιπέρι
100ml γάλα καρύδας

Γαρνιτούρα
125 gr Creme fraiche

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι, τους κύβους από την κολοκύθα και το μήλο μαζί με όλα τα μπαχαρικά και τον κύβο από την κότα.

Σιγοψηνουμε για 20 λεπτά με κλειστό καπάκι και σταδιακά ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά μας.

Όταν μαλακώσουν τα κομμάτια της κολοκύθας, προσθέτουμε το γάλα καρυδας και περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχουμε μία λεία υφή.

Και λίγο βούτυρο. Αν δούμε ότι η σούπα είναι πηχτή βάζουμε λίγο γάλα ( το γάλα καρύδας δίνει έντονη γεύση εγώ έβαλα γάλα γιατί αλλιώς θα ένιωθες την καρύδα έντονα). Και στο τέλος ρίχνουμε και την κρεμ φρες.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Elena Tertsanli“ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”