Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά 1 μελιτζάνα φλάσκα μεγάλη 1 ντομάτα ψιλοκομμένη 120 γρ σκληρή φέτα τριμμένη στον χοντρό τρίφτη 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο ξύδι Αλάτι – Πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία την ολόκληρη […]

Διαφήμιση

Υλικά

1 μελιτζάνα φλάσκα μεγάλη
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
120 γρ σκληρή φέτα τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο ξύδι
Αλάτι – Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία την ολόκληρη μελιτζάνα και την ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Εναλλακτικά μπορείτε να ψήσετε την μελιτζάνα στα κάρβουνα μέχρι να μαλακώσει.

Την βγάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία της. Δεν κόβουμε το κοτσάνι, το κοτσάνι θα μας βοηθήσει να την ξεφλουδίσουμε ευκολότερα και επίσης κρατάει το σχήμα της η μελιτζάνα.


Αφου την ξεφλουδίσουμε την αλατοπιπερώνουμε και την τοποθετούμε σε πιάτο. Απο πάνω προσθέτουμε την ντομάτα, το σκορδο, την κάπαρη, την φέτα και τον μαιντανό. Περιχύνουμε την σαλάτα με το ελαιόλαδο, το ξύδι και σερβίρουμε.


Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : eri-captaincook