Πεντανόστιμες τηγανίτες με βρώμη, μπανάνα και μέλι - Χρυσές Συνταγές
Connect with us

Γλυκα

Πεντανόστιμες τηγανίτες με βρώμη, μπανάνα και μέλι

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”

Διαφήμιση

Υλικά:
1 φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. Βρώμη
1 μεγάλη ώριμη μπανάνα λιωμένη
2 1/2 κ.γ. μπέικιν παουτερ
2 κ.σ. μέλι
1/2 κ.γ. αλάτι
2 μεγάλα αυγά
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Μέλι, ζάχαρη άχνη, φρούτα του δάσους και φράουλες για σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βρώμη, το μέλι το μπεικιν παουτερ και το αλάτι και την μπανάνα.

Σε άλλο μπολ χτύπησε τα αυγά με το γάλα και πρόσθετουμε το μείγμα στο αλεύρι ανακατεύοντας να γίνει ένας χυλός.

Προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο. Αν είναι πηχτή η ζύμη, προσθέτουμε λίγο γάλα

Βάζουμε ένα αντικολλητικπό τηγάνι με ελάχιστο βούτυρο, η λάδι σε σπρέι να κάψει καλά και προσθέτουμε 1/4 του φλιτζανιού από το χυλο κάθε φορά.

Ψήνουμε μέχρι να γίνουν στέρεα και να πάρουν χρώμα οι άκρες και γυρίζουμε από την άλλη.

Σερβίρουμε με μέλι, ζάχαρη άχνη, φρούτα του δάσους και φράουλες.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”

Διαφήμιση