Διαφήμιση

Υλικά
1 πακέτο πένες
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κιλό μπρόκολο (απ’το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε μόνο τις φούντες)
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες τριμμένη γραβιέρα ή άλλο τυρί (προαιρετικά)
Αλάτι-Πιπέρι

Οδηγίες
Βράζουμε τις φούντες μπρόκολου σε αλατισμένο νερό (να μην παραβράσουν).

Παράλληλα βράζουμε και τις πένες.

Αφού βράσει το μπρόκολο, το στραγγίζουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη. Το ίδιο κάνουμε και με τις πένες.

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά.

Αφού λίγο τσιγαριστεί, ρίχνουμε το μπρόκολο ψιλοκομμένο και αμέσως μετά τις πένες.

Τ’αφήνουμε ελάχιστα, (λιγότερο από μισό λεπτό) στη χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ελαφρώς.

Ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι και την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε.

Διαφήμιση

Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο cookpad.com

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΚριθαράκι στο φούρνο
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακή γλυκιά Κολοκυθόπιτα με χωριάτικο φύλλο