Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
10 μέτριες μελιτζάνες
6 μέτρια κρεμμύδια
6 σκόρδα
6 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1½ φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ζάχαρη
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1 λεμόνι (χυμός)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Πρώτα τις πλένουμε καλά και με μαχαίρι ξεφλουδίζουμε ριγωτά την κάθε μελιτζάνα . Κατά μήκος τις χαράζουμε και ανοίγουμε τη μέση σαν βαρκούλες.

Διαφήμιση

Σε μία λεκάνη γεμάτη νερό με 1 κ.σ. αλάτι βυθίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε να σταθούν 30 λεπτά, για να μαλακώσουν και να ανοίξουν.

Φτιάχνουμε τη γέμιση για τις μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε με μαχαίρι.

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα σκόρδα ψιλοκομμένα. Τα βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, ζάχαρη και πιπέρι. Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά.

Γεμίζουμε τις μελιτζάνες

Έχουμε στο μεταξύ προθερμάνει το φούρνο στους 200 βαθμούς C στις αντιστάσεις.

Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το αλατόνερο,τις περναμε λιγο απ το τηγανι να μαραθούν ή τις βάζουμε λίγο στο φούρνο γεμίζουμε τη θήκη που έχουμε χαράξει κατά μήκος της σάρκας τους.

Όση γέμιση μένει τη ρίχνουμε από πάνω τους. Τις τοποθετούμε σε ταψάκι, τη μια πλάι στην άλλη, τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και 1 φλ. νερό.

Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόχαρτο και με καπάκι ή αλουμινόχαρτο καλά γύρω γύρω, να κλείσει. Ψήνουμε 45 λεπτά έως 1 ώρα, μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι. Προς το τέλος του ψησίματος ξεσκεπάζουμε το ταψί.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΣνακ τυριού
Επόμενο άρθροΜαρμελάδα ακτινίδιο