Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Marina Hatzidaki‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά

2 μελιτζάνες φλάσκες
4 κολοκύθια
1 πατάτα
2 καρότα
2 κρεμμύδια
2 ντομάτες μόνο τη σάρκα
1 σκελίδα σκόρδο
3 πράσινα κρεμμυδάκια
Μισό ματσάκι μαϊντανό
4 κλαράκια δυόσμου
3 κλαράκια Βασιλικού
100 γραμμάρια γραβιέρα
100 γραμμάρια ρεγκάτο
2 αυγά
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
1,5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει
Αλάτι πιπέρι και ρίγανη
Άλλες φορές βάζω και φέτα Αλλά αυτή τη φορά δεν είχα..✓

Διαφήμιση

Εκτέλεση

Κόβουμε στη μέση τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολα μπρούμυτα. Τις ψήνουμε περίπου μισή ώρα στο φούρνο στους 200 βαθμούς. Εν τω μεταξύ τρίβουμε στον τρίφτη τα υπόλοιπα λαχανικά όλα μαζί εκτός την ντομάτα, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να κατεβάσουν τα νερά τους.

Κατόπιν τα στύβουμε πολύ καλά σε μία καθαρή πετσέτα, βγάζουμε τη σάρκα από τις μελιτζάνες την ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι σε ένα πιάτο, και αναμειγνύουμε όλα μαζί τα υλικά μας ζυμώνοντας πολύ καλά. Αν έχουμε χρόνο το αφήνουμε στο ψυγείο για καμιά ωρίτσα.

Κατόπιν βουτάμε τα δάχτυλά μας σε ελαιόλαδο, παίρνουμε μία ποσότητα από το μείγμα και τα τοποθετούμε πάνω σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 με αέρα για περίπου 25 με 30 λεπτά.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Marina Hatzidaki‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΣπανακοπρασοτυρόπιτα ……. με σφολιάτα – Μια συνταγή για όλους
Επόμενο άρθροΠαστίτσιο Λαχανικών