Πεντανόστιμα Σκιουφικτά με σκόρδο, ντοματίνια και βασιλικό από την Κρήτη
Connect with us

Ζυμαρικα

Πεντανόστιμα Σκιουφικτά με σκόρδο, ντοματίνια και βασιλικό από την Κρήτη

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

Υλικά
1 πακ. Σκιουφικτά Κρήτης-τα πουλάνε στα Κρητικά προιόντα –
3 σκ. Σκόρδο πολτοποιημένες
300 γρ. ντοματίνια κομμένα στα δύο
1 κουτ.σούπας. βασιλικό αποξηραμένο
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας έτσι ώστε να κρατάνε λίγο.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο.
Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τον βασιλικό, αλάτι, πιπέρι.
Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε λίγο νερό από την κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμαρικά και το αφήνουμε για 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα Σκιουφικτά μας ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα μας και να την τραβήξουν τα ζυμαρικά μας.

Αν θέλουμε στο τέλος και δεν νηστεύουμε προσθέτουμε λίγη παρμεζάνα  ή κεφαλοτύρι πικάντικο.

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση
×
Απλά τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού (Εύκολη και Αφράτη Ζύμη)!