Διαφήμιση

Υλικά για 24 περίπου ρολάκια:

Ζύμη:
500 γραμ. αλεύρι
2 αυγά
1 φακ ξηρή μαγιά
120 γραμ λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
50 γραμ ζάχαρη
1 κούπα γάλα χλιαρό
1 κ.γλ αλάτι
1 βανίλια

Κρέμα:
1/2 λίτρο γάλα
2 κρόκοι αυγού
100 γραμ ζάχαρη
50 γραμ αλεύρι
2 βανίλιες
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 κούπα σταφίδες που τις μουλιάζουμε σε 1 κούπα αρωματισμένο νερό με ανθόνερο ή λίγο κονιάκ για μία ώρα περίπου, και τις έχουμε στραγγίξει καλά.

Διαφήμιση

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα τη μαγιά τη ζάχαρη και 100 γραμ αλεύρι και φτιάχνουμε ένα χυλό που τον αφήνουμε σκεπασμένο να φουσκώσει για 20 λεπτά περίπου
Βάζουμε σε λεκάνη τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης εκτός από το βούτυρο και προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς

Ζυμώνουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά ( η ζύμη κολλάει δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι)
Ρίχνουμε λίγο λίγο το λιωμένο βούτυρο προσοχή όχι καυτό, και διπλώνουμε τη ζύμη να απορροφήσει το βούτυρο η ζύμη παραμένει πολύ μαλακή.

Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για μία ώρα περίπου.
Ετοιμάζουμε την κρέμα

Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά της κρέμας και την βάζουμε στη φωτιά
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει όσο φουσκώνει η ζύμη μας.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο
Ανοίγουμε δύο φύλλα παραλληλόγραμμα απ τη ζύμη 40Χ25 εκ περίπου πάνω σε καλά λαδωμένη επιφάνεια καθώς η ζύμη κολλάει, επίσης λαδώνουμε πολύ καλά και τα χέρια μας, και απλώνουμε την κρέμα

Από πάνω ρίχνουμε τις σταφίδες και τυλίγουμε σε ρολό ξεκινώντας απ την φαρδιά πλευρά του φύλλου
Κόβουμε κάθε 3 εκ το ρολό φτιάχνοντας έτσι τα ρολάκια μας

Τα απλώνουμε ξαπλωτά σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν όσο προθερμαίνεται ο φούρνος μας στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις
Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν

Διαφήμιση

kouzinoskalismata

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΠολύ γευστικό στιφάδο με Χωριάτικο κοτόπουλο
Επόμενο άρθροΕύκολα Σοκολατάκια πραλίνας που θα κάνουν θραύση