Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Υλικά

  • 1 μέτριο κοτόπουλο (περίπου 1,5 κιλό) κομμένο σε παϊδάκια από τον χασάπη
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι χυμό λεμονιού
  • 2 κ.τ. σούπας μουστάρδα
  • 1 πιπεριά
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.τ.σούπας ρίγανη
  • 1 κ.τ.σούπας πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μικρό πλαστικό μπολ. (ίσα-ίσα να χωράει όλα τα παϊδάκια).
  • Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας στο μούλτι (το λάδι, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, την πιπεριά, το σκόρδο, τη ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι) και τα χτυπάμε να γίνουν σαν ρευστή κρέμα.
  • Περιχύνουμε τα παϊδάκια με την μαρινάδα και τα ανακατεύουμε με τα χέρια καλά, να πάει η μαρινάδα παντού.
  • Κλείνουμε με το καπάκι και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 12 με 24 ώρες.
  • Βγάζουμε τα παϊδάκια από το ψυγείο μισή ώρα πριν τα ψήσουμε και αφαιρούμε την μαρινάδα.
  • Ψήνουμε στα κάρβουνα για 15-25 λεπτά από κάθε πλευρά ανάλογα με την ένταση που έχει η φωτιά μας.
  • Βάζουμε παϊδάκια σε μια πιατέλα και στύβουμε από πάνω τους το λεμόνι.
Δες και αυτό!
Σπιτική πίτσα με κυπριακή πίτα με φέτα, κοτόπουλο, ντομάτα και ρόκα

aples

Διαφήμιση