Πεντανόστιμα και πολύ λαχταριστά πήλινα με πλούσια υλικά και γεύση - Μουσακάς
Connect with us

Συνταγές

Πεντανόστιμα και πολύ λαχταριστά πήλινα με πλούσια υλικά και γεύση – Μουσακάς

Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τηγανίζω αποβραδίς τις μελιτζάνες και τις πατάτες και τα αφήνω να στραγγίσουν όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα τσιγαριζω κρεμμύδι σκόρδο προσθέτω το κιμά και 2 ξυλάκια κανέλα και αφήνω για 15.

Μετά προσθέτω σάλτσα ντομάτας, πελτες , αλάτι, μαύρο πιπέρι, κύμινο 2,3 δαφνόφυλλα και αφήνω να μαγειρευτεί.

Στο πήλινο έβαλα πατάτα από πάνω μελιτζάνα κιμά και μπεσαμελ.

Διαφήμιση

Στο ταψί βάζω μία στρώση πατάτα μία στρώση μελιτζάνα το μισό από τον κιμά ξανά πατάτα ξανά μελιτζάνα και από πάνω ξανά κιμά. Και στο τέλος μπεσαμελ.

Βάζω παρμεζάνα η τριμμένο κασέρι από πάνω και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς ώσπου να ροδίσει.

ΥΛΙΚΑ

Για τη μπεσαμελ
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 λίτρο γάλα
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
2 κρόκους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.

Ρίχνουμε το αλεύρι στο βούτυρο, καβουρδίζουμε λίγο και σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα.

Θέλει καλό ανακάτεμα με σύρμα κάθε φορά που ρίχνουμε γάλα στο μείγμα ώστε να μην σβολιάσει το μείγμα μας. Συνεχίζουμε μέχρι να ρίξουμε όλο το γάλα και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.

Μετά προσθέτουμε και την τριμμένη παρμεζάνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Αφού αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά μπορούμε να ρίξουμε 2 κρόκους, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.

Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!