Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά 300 γρ. ρύζι arborio 300 γρ. ανθότυρο 100 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) (τριμμένο) 20 γρ. βούτυρο (2 κουτ. γλυκού) 150 γρ. μανιτάρια φρέσκα (ανάμεικτα) 1 τεμ. σκόρδο 300 γρ. κολοκύθα 1 αυγό 3 πρέζες αλάτι 2 πρέζες πιπέρι μαύρο 15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας) Εκτέλεση Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και το […]

Διαφήμιση

Υλικά
300 γρ. ρύζι arborio

300 γρ. ανθότυρο
100 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) (τριμμένο)
20 γρ. βούτυρο (2 κουτ. γλυκού)
150 γρ. μανιτάρια φρέσκα (ανάμεικτα)
1 τεμ. σκόρδο
300 γρ. κολοκύθα
1 αυγό
3 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις παγώσει, το ανακατεύουμε με το ανθότυρο, το αυγό και τα 2/3 από το τριμμένο Parmigiano-Reggiano και αλατοπιπερώνουμε.

Πλένουμε την κολοκύθα, την κόβουμε σε μικρούς κύβους και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Στη συνέχεια, τοποθετούμε στην επιφάνεια εργασίας ένα τετράγωνο φύλλο λαδόκολλας και βάζουμε πάνω τα λαχανικά και το σκόρδο, τα λαδώνουμε, αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε τη λαδόκολλα. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200°C.

Στο μεταξύ, φτιάχνουμε τα δισκάκια ρυζιού: Κόβουμε δύο φύλλα λαδόκολλας και στρώνουμε το ένα στην επιφάνεια εργασίας. Αδειάζουμε πάνω το μείγμα με το ρύζι και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.

Πατάμε καλά από πάνω το μείγμα μέχρι να απλώσει και να γίνει 1 εκ. σε πάχος. Αφαιρούμε την πάνω λαδόκολλα και με ένα ανοξείδωτο τσέρκι διαμέτρου 8 εκ. κόβουμε δισκάκια (τα περισσεύματα από τα κοψίματα τα πλάθουμε ξανά και τα κόβουμε).

Αλείφουμε ένα ταψί με το βούτυρο και με μια πλατιά σπάτουλα μεταφέρουμε εκεί τα δισκάκια ρυζιού και τα ακουμπάμε δίπλα-δίπλα, αλλά με το επόμενο να πατάει την άκρη του προηγούμενου.

Ανοίγουμε τη λαδόκολλα με τα λαχανικά και τα απλώνουμε πάνω από τα δισκάκια ρυζιού μαζί με το ζωμό τους, πασπαλίζουμε με τριμμένο Parmigiano-Reggiano και ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 12 λεπτά.