ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΧΝΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΙΤΣΑ
Connect with us

Συνταγές

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΧΝΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΙΤΣΑ

Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

Διαφήμιση

Υλικά
6 ΦΥΛΛΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ
1 ΚΙΛΟ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΓΛΥΚΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΣΕ ΧΟΝΤΡΟ ΤΡΙΦΤΗ
250 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.
100 GR ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΗ
100 GR ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΣΟΥΣΑΜΙ
200 GR ΖΑΧΑΡΗ
2 Κ,Γ ΚΑΝΕΛΑ
1/4 Κ,Γ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
1/4 Κ,Γ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
ΑΧΝΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑΚΤΙΚΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ Η ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΕΞΑΤΜΙΣΘΟΥΝ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΗΣ. ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ .

ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΗΝ ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ, ΤΟ ΣΟΥΣΑΜΙ, ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ, ΤΟ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ .

Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί , εγώ χρησιμοποίησα πυρεξ ένα ένα τα 3 φύλλα. Το λαδώνουμε τοπρώτο και στρώνουμε το δεύτερο φύλλο και το τρίτο Αδειάζουμε τη γέμιση .

Διαφήμιση

Καλύπτουμε με τα τρία φύλλα, αφού τα λαδώσουμε. Κλείνουμε την πίτα, γυρίζοντας τα φύλλα που εξέχουν πάνω στην επιφάνειά της , Αλοίφουμε με ελαιόλαδο και πεταχτά με τα δάχτυλα ραντίζουμε με νερό σε όλη την επιφάνεια της πίτας

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, αντιστάσεις για περίπου 50 λεπτά και άλλα 20 λεπτά στους 180 βαθμούς , μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα το φύλλο και να είναι τραγανό .

Αφού κρυώσει,πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και κανέλα.

Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

Διαφήμιση