Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά 500 γρ. ζυμαρικά πένες (ή άλλο ζυμαρικό παρόμοιου μεγέθους) αλάτι Για τη σάλτσα 30 ml ελαιόλαδο 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 λίτρο γάλα 1 φλιτζ. τσαγιού φορμαέλα Αράχωβας (ή άλλο παρόμοιο τυρί, όπως χαλούμι ή ταλαγάνι), τριμμένη 1 φλιτζ. τσαγιού κασέρι, τριμμένο 1 φλιτζ. τσαγιού μπλε τυρί, (ή ροκφόρ, ή […]

Διαφήμιση

Υλικά
  • 500 γρ. ζυμαρικά πένες (ή άλλο ζυμαρικό παρόμοιου μεγέθους)
  • αλάτι
  • Για τη σάλτσα
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φορμαέλα Αράχωβας (ή άλλο παρόμοιο τυρί, όπως χαλούμι ή ταλαγάνι), τριμμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κασέρι, τριμμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μπλε τυρί, (ή ροκφόρ, ή γκοργκοντζόλα), θρυμματισμένο
  • λίγο μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1
Βράζω τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό, για όσο διάστημα αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τις στραγγίζω και τις αφήνω κατά μέρος, ζεστές.

Βήμα 2
Σάλτσα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.

Βήμα 3
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, κατά προτίμηση αντικολλητική, ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνω πασπαλιστά το αλεύρι.
Το καβουρδίζω για 2 – 3 λεπτά και ανακατεύω διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αποκτήσει καστανό χρώμα και να σκορπίσει το άρωμά του.
Προσθέτω σταδιακά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας ασταμάτητα, μέχρι να διαλυθούν τα κομπαλάκια που θα ….

Δες τη συνέχεια της εκτέλεσης στο : dinanikolaou