Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά για τη ζύμη 1 ποτήρι νερό 2 κουτ. μπέκιν 3 κουτ. κοφτ. γλυκ. αλάτι 2 κουτ. σούπ. ξύδι 2 κουτ. σούπ. λάδι 700 γρ. περίπου αλεύρι 1 φλυτσ. τσαγ. λάδι για τα φύλλα νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων Γέμιση 5 πατάτες βρασμένες 2 πράσα 1 κουτ. σούπ. λάδι  αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Βάζουμε τα […]

Διαφήμιση

Υλικά για τη ζύμη
1 ποτήρι νερό
2 κουτ. μπέκιν
3 κουτ. κοφτ. γλυκ. αλάτι
2 κουτ. σούπ. ξύδι
2 κουτ. σούπ. λάδι
700 γρ. περίπου αλεύρι
1 φλυτσ. τσαγ. λάδι για τα φύλλα
νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων

Γέμιση
5 πατάτες βρασμένες
2 πράσα
1 κουτ. σούπ. λάδι 
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα υλικά μας σε ένα μπολ εκτός από το λάδι. Ζυμώνουμε μια ζύμη αρκετά εύπλαστη και όχι πολύ σκληρή. Την δουλεύουμε στον πάγκο να αφρατέψει. Βάζουμε στο μπολ τις δυο κουταλιές λάδι, γυρίζουμε τη ζύμη στο λάδι και την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Κόβουμε ροδέλες τα πράσα και τα ζεματάμε.

Βράζουμε τις πατάτες. Όσο είναι ζεστές τις πατάμε με το εργαλείο του πουρέ. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι, αλάτι, πιπέρι το πράσο και δουλεύουμε όπως τον πουρά. Εάν είναι πολύ σφιχτό το μείγμα προσθέτουμε λίγο νερό, που κρατήσαμε από τις πατάτες που βράσαμε.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, συνολικά δεκατέσσερα. Ανοίγουμε πιτάκια όσο το πιάτο της πάστας, αντί για αλεύρι ανοίγουμε τα φύλλα μας με νισεστέ. Παίρνουμε ενα πιτάκι το λαδώνουμε και σκεπάζουμε με ένα ακόμη. Το αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε κατ΄αυτόν τον τρόπο ανα δυο μέχρι να τελειώσουν όλα τα μπαλάκια.

Στη συνέχεια ανοίγουμε φύλλο, το λαδώνουμε, πιτσιλωτά, βάζουμε γέμιση στο μισό φύλλο και τυλίγουμε το φύλλο μας ρολό. Το λαδώνουμε, από έξω το φύλλο και ψήνουμε στους 200 βαθμ. για μισή ώρα περίπου.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο :  zaaxarikaialati

Διαφήμιση