ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ
Connect with us

Σουπες

ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ

Υλικά
4 πατάτες μεγάλες
4 πράσα
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά κόκκινη
1 ντομάτα
2 κουταλιές βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Θυμάρι
1 κούπα κρέμα γάλακτος
Λίγο λεμόνι
Για τα κρουτον
1 σκελίδα σκόρδο
4 φέτες μπέικον
4 φέτες ψωμί σε κύβους
Αλάτι, ρίγανη

Διαφήμιση

Εκτέλεση
1.Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο, τα πράσα και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες, την πιπεριά, την ντομάτα , αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε με νερό. Βράζουμε για 20 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Αν θέλουμε δοκιμάζουμε και ρίχνουμε λίγο λεμόνι.

2.Βάζουμε σε ένα τηγάνι το μπέικον να μαραθεί, όχι να καεί. Το βγάζουμε και ρίχνουμε το ψωμί, τη σκελίδα σκόρδου τριμμένη, αλάτι, πιπέρι ρίγανη.

3. Σερβίρουμε τη σούπα σε πιάτα, προσθέτουμε λίγο ψωμί και μπέικον και πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι.

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση
×
Απλά τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού (Εύκολη και Αφράτη Ζύμη)!