ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ & ΞΙΝΟΜΥΖΗΘΡΑ - Χρυσές Συνταγές
Connect with us

Σαλατες

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ & ΞΙΝΟΜΥΖΗΘΡΑ

Υλικά
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες
4 βολβοί παντζαριών
100 γρ. ξινομυζήθρα
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδελίτσες
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. λευκό ξίδι
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
αλάτι & πιπέρι

Διαφήμιση

Εκτέλεση
Σε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό που βράζει βράζουμε τις πατάτες για 25-30 λεπτά και τις σουρώνουμε. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα παντζάρια. Τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν λίγο και τα ξεφλουδίζουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ κόβουμε σε μέτρια κομμάτια τις πατάτες και τα παντζάρια, όσο είναι ακόμη ζεστά, προσθέτουμε την ξινομυζήθρα, το λάδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, το ξίδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί για περίπου ½ ώρα. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.

TIPS: Για να εξοικονομήσετε χρόνο, μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα βρασμένα παντζάρια. Θα τα βρείτε σε vacuum συσκευασίες (κενό αέρος) στα ψυγεία λαχανικών των σουπερμάρκετ.
Φροντίστε να προσθέσετε το λάδι και το ξίδι όσο οι πατάτες είναι ακόμη ζεστές, έτσι θα απορροφηθούν καλύτερα και θα μελώσουν. 

Διαφήμιση