Πατατοκροκέτες κανείς; Υπέροχες, πολύ λαχταριστές, οι πιο σούπερ απ όλες
Connect with us

Ορεκτικα

Πατατοκροκέτες κανείς; Υπέροχες, πολύ λαχταριστές, οι πιο σούπερ απ όλες

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kappou‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

Υλικά
1½ κιλό πατάτες
2 κρόκοι
1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
4 φέτες βρασμένο ζαμπόν ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι

Για το πανάρισμα
λίγο αλεύρι
λίγη φρυγανιά
1 αυγό χτυπημένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε πρώτα τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις καθαρίζουμε. Τις περνάμε από το μύλο του πουρέ ή τις λιώνουμε με πιρούνι. Τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν.

Προσθέτουμε τους κρόκους, το τυρί και το μοσχοκάρυδο. Στη συνέχεια βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ζαμπόν.

Ζυμώνουμε με το χέρι, πλάθουμε σε μπαλάκια σαν καρύδι ή πλακέ σαν κεφτεδάκια. Βουτάμε τις κροκέτες στο αλεύρι, έπειτα στο αυγό και στη φρυγανιά.

Αφήνουμε σε πιατέλα με λαδόκολλα τις κροκέτες στο ψυγείο για 30΄ να στερεοποιηθεί το πανάρισμα. Ψήνουμε τις πατατοκροκέτες στο φούρνο σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί μέχρι να ροδίσουν.

Διαφορετικά, τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για λίγα λεπτά να ροδίσουν και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kappou‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση
×
Απλά τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού (Εύκολη και Αφράτη Ζύμη)!