Υλικά

• 400 γραμμάρια πατάτες
• 2 φλιτζάνια γάλα
• 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο
• 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
• 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
• 70 γραμμάρια ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 3 σκελίδες σκόρδο
• 200 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο
• 1/2 φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου
• 1 φλιτζάνι τυρί gouda

Διαφήμιση

Εκτέλεση
Ξεφλουδίστε τις πατάτες και τις κόψτε σε φέτες. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε τις φέτες για 5 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη. Πάρτε ένα άλλο τηγάνι και βάλτε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και το αλεύρι, ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5 λεπτά.

Προσθέτουμε επίσης αλάτι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Σε ένα τρίτο τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο και ανακατέψτε με το τεμαχισμένο στήθος κοτόπουλου και τη σάλτσα μπάρμπεκιου. Ανακατέψτε καλά.

Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος με βούτυρο και καλύψτε τον πυθμένα με τις φέτες πατάτας. Απλώνετε τη μισή κρέμα και το κοτόπουλο με τη σάλτσα μπάρμπεκιου και επαναλάβετε τη διαδικασία με ένα ακόμη στρώμα πατάτας και μια ακόμη κρέμα.

Τελειώστε με τυρί gouda και ψήνετε στο φούρνο στους 180 ° C για 40 λεπτά.

Διαφήμιση

photo credit : vix.com

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΓιορτινή σαλάτα με κρέπες , παντζάρια και κοτόπουλο
Επόμενο άρθροΕύκολο μπανόφι με καραμέλα