Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά • 500 γρ. αλεύρι συν λίγο ακόμη για το άνοιγμα των φύλλων αλεύρι • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο […]

Διαφήμιση

Υλικά
• 500 γρ. αλεύρι συν λίγο ακόμη για το άνοιγμα των φύλλων αλεύρι
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• αλάτι, μαύρο πιπέρι

Για τη γέμιση:
• 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
• 1-2 κουταλιές μαντζουράνα (νωπή ή αποξηραμένη)
• 2 φέτες λευκού ψωμιού μπαγιάτικου
• 100 ml γάλα
• 80 γραμμάρια τριμμένο σκληρό τυρί παρμεζάνα
• 500 γραμμάρια τυρί ricotta
• 50 γραμ. Βούτυρο
• 2 αυγά

8 βραστά αυγά

Εκτέλεση
Για τη ζύμη, ανακατεύουμε το αλεύρι με αλάτι, προσθέτουμε ελαιόλαδο, ρίχνουμε περίπου 220 ml νερό και ζυμώνουμε μία ελαστική ζύμη. Ζυμώστε για περίπου 10 λεπτά. Χωρίστε τη ζύμη σε 12 ίσα κομμάτια, σχηματίστε μπάλες, βάλτε τα σε ένα δίσκο και καλύψτε με μια υγρή πετσέτα. Αφήστε για 1 ώρα.
Βάλτε το σπανάκι στο τηγάνι με ελάχιστη ποσότητα βραστό νερό για 2 λεπτά, συμπιέστε καλά και ψιλοκόψτε. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και μαντζουράνα.

Κόψτε το ψωμί σε κυβάκια ,ρίξτε στο γάλα και στη συνέχεια πιέστε ελαφρά. Ανακατέψτε 2 ωμά αυγά με 2-3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα και προσθέστε στα μουσκεμένα ψωμιά. Προσθέστε τη ρικότα ,το σπανάκι , αλάτι και πιπέρι.
Ανοίγετε τα φύλλα .Βάζετε το πρώτο φύλλο σε βουτυρωμένο ταψάκι 26 cm θα πρέπει να κρεμαστεί περίπου 1 cm έξω από το ταψάκι. Ελαφρά λαδώνετε τη ζύμη. Στρώστε άλλα 5 φύλλα βουτυρώνοντας ανάμεσα.

Ρίχνετε τη γέμιση.
Με ένα κουτάλι κάνετε 8 εσοχές. Σε κάθε εσοχή βάλτε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο και τοποθετήστε ένα ολόκληρο αυγό πάνω από αυτό. Αλατίστε ,πιέστε τα αυγά και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.
Ανοίγετε και στρώνεται τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας ανάμεσα. Λαδώνετε καλά την επιφάνεια της πίτας και τρυπάτε προσεκτικά με ένα ξύλινο ραβδί, χωρίς να αγγίξετε τα αυγά.
Ψήνουμε τη πίτα σε φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 200 ° C για 1 ώρα και 15 λεπτά.

via

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ