Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Lena Skouteri – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές“

Υλικα
200 γρ σουσαμι
200 γρ μελι
Ξύσμα λεμονιού
Λίγο αλατι
Λίγη κανέλα για πασπαλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι καίω το σουσάμι για λίγο..να πάρει λίγο χρώμα…

Διαφήμιση

Το βγάζω σε μπολ και προσθέτω στο καυτό τηγάνι το μέλι.. ανακατεύω και μόλις αρχίσει να αφρίζει ρίχνω το σουσάμι και ανακατεύω για 5 λεπτά περίπου μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς το μέλι….

Το κατεβάζω προσθέτω το ξύσμα και το αλάτι… και το ρίχνω σε λαδόκολλα. Το πατάω με το χέρι… προσοχή γιατί είναι καυτό.. μέχρι να πατηθεί καλά όσο είναι ζεστό και μαλακό…

Σε άλλη περίπτωση το στρώνω με λαδόκολλα από πάνω και το πατάω με τον πλάστη.. Το αφήνω να κρυώσει λίγο και το χαράζω χλιαρό… Το κόβω παγωμένο…και το πασπαλίζω με κανέλα…

Αν θέλετε να γίνει μαλακό βάζουμε περισσότερη δοσολογία σε μέλι.. Δοκιμάστε το

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Lena Skouteri – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές“

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΚέικ φρούτων Νταντί με πλούσια φρουτώδη γεύση και αμύγδαλο στο στολισμό
Επόμενο άρθροΤι θα λέγατε για Ραβανί με ινδοκάρυδο;