Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kappou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.

Διαφήμιση

Απλό και λιτό χωρίς πολλά μπαχαρικά..

ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα πένες (εγώ βάζω piccolini της barilla)
200gr mix τυριών έτοιμο στα super market
200gr τυρί gounda τριμμένο
2 κ.τ.σ βούτυρο

Διαφήμιση

Για την σάλτσα κιμά:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο σπάλα κομμένο 2 φορές
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 βάζο σάλτσα ΦΙΛΕΝΤΕΜ ντομάτας σπιτική (650g)
1 κ.τ.σ πελτέ
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
2 γαρίφαλα (πολλές φορές δεν βάζω)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε τον κιμά: (πάντα τον φτιάχνω από το προηγούμενο βράδυ)
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά.

Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και τον πελτέ. Αλάτι, πιπέρι και το γαρίφαλο εάν βάλλω.

Αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και προσθέΤουμε νεράκι.

Το αφήνουμε να βράσει 35-40 λεπτά.

Για την μπεσαμέλ:
3 ποτήρια νερού γάλα φρέσκο
3 γεμάτες κουταλιές της σούπας corn flour
αλάτι, πιπέρι
μπόλικο μοσχοκάρυδο τριμμένο
2 κ.τ.σ βούτυρο
2 κρόκους ανακατεμένους

Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ:

Βάζουμε στην κατσαρόλα τα 2 1/2 ποτήρια γάλα, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, στο άλλο μισό προσθέτουμε το corn flour και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

Όταν ζεσταθεί το γάλα, πριν βράσει ρίχνουμε μέσα το μισό ποτήρι γάλα με το corn flour.

Ανακατεύουμε για να μην σβολιάσει, ρίχνω το βούτυρο, τους κρόκους και την υπόλοιπη τριμμένη gounda και ανακατεύουμε.

— Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και ρίχνουμε τα μισά στο ταψί. Ρίχνουμε το μισό mix τυριών και λίγη gounda επάνω στα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε.

Αραδιάζουμε επάνω από τα μακαρόνια τον κιμά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια, πασπαλίζουμε με το άλλο μισό mix τυριών και αδειάζουμε επάνω την μπεσαμέλ. Επάνω από την μπεσαμέλ ρίχνουμε και λίγη τριμμένη φρυγανιά.

Ψήνουμε στους 180 °C για 40 λεπτά και είναι έτοιμο!

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kappou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΚέικ κολοκύθας με κρέμα τυριού
Επόμενο άρθροΜεσογειακή σαλάτα με φακές και σπανάκι