Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σουσάμι
1 φλιτζάνι φιστίκια
3 φλιτζάνια μέλι
1/2 κουταλάκι κανέλα σκόνη
1/2 κουταλάκι γαρύφαλο σκόνη
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε το σουσάμι σε βαθύ τηγάνι και το αδειάζουμε σε μεγάλο μπωλ.Βάζουμε στο τηγάνι το μέλι με μία κουταλιά νερό να βράσει, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και το σουσάμι.

Αναμειγνύουμε καλά τα υλικά και αδειάζουμε το μείγμα σε βρεγμένο ξύλο στρώνοντας ομοιόμορφα με βρεγμένο πλάστη.Το κόβουμε σε κομμάτια  όσο είναι ζεστό. Το αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρουμε.Το παστέλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες, έχει μεγάλη θρεπτική αξία κι είναι απ’ τα ωραιότερα παραδοσιακά σαμιώτικα γλυκά.

Διαφήμιση

Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://www.letscook.gr

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΠεντανόστιμη κρέμα φράουλας χωρίς γάλα και αυγά
Επόμενο άρθροΤούρτα Ferrero rocher. Θα σας μαγέψει…