Η Εκτέλεση είναι από κ. Γιάννης Αραμπατζής – “Χρυσές Συνταγές”.

Υλικά
1 βαθύ πιατο καρύδια αλεσμενα
5 φλυτζανες του καφε ηλιελαιο
2 φλυτζάνες του καφέ ζάχαρη άχνη
Χυμό απο 1 λεμόνι και το ξύσμα του.
1 κουτ γλυκου γαρυφαλλο σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού σοδα μαγειρικη
1 κιλό αλευρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βαζουμε το ηλιελαιο μαζι με τη ζαχαρη άχνη και ανακατευουμε καλα με το συρμα χειρός.

Στη συνεχεια προσθέτουμε τη σόδα μεσα στο χυμό λεμόνι,ανακατεύουμε καλά μέχρι να αφρίσει,το προσθετουμε κι αυτό και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το τρίμμα απο το λεμόνι και το γαρύφαλλο και συνεχιζουμε το ανακατεμα.

Σιγα σιγά βαζουμε το τριμμένο καρυδι και το αλευρι,ανακατεύοντας παράλληλα μεχρι τη στιγμη που θα πρέπει να βαλουμε χερι στη ζύμη.

Προσθετουμε αλευρι τοσο όσο να γίνει μια εύπλαστη ζύμη και να μην κολλάει στα χέριακαι ζυμωνουμε καλά.

Σε ένα ταψι απλώνουμε λαδόκολλα,παίρνουμε κομματάκια ζυμης τα πλάθουμε σε σχήμα οπως του κουραμπιέ και τα βαζουμε στο ταψί.

Το βαζουμε στο φουρνο στους 170 βαθμούς με αερα και τα ψήνουμε περιπου 20 λεπτά ή ωσπου ν αρχίσουν να κανουν ρωγμες απο πάνωκαι προσεχουμε μην αρπάξουν.

Μόλις ειναι ετοιμα τα βγαζουμε με προσοχη για να μη διαλυθούν και τ αφηνουμε να κρυωσουν καλα.

Σε μια πιατελα απλώνουμε μια στρωση ζαχαρη αχνη περνοντας τη απο ψιλό σουρωτήρι.

Τοποθετουμε προσεκτικα τα μπισκοτακια και πασπαλιζουμε οπως τους κουραμπιέδες

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Φωτεινη Γιτσα “Χρυσές Συνταγές”.