Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

  • 8,5 κιλά ζάχαρη
  • 5 lt νερό
  • κανέλα, βανίλια από μια πρέζα
  • 3 κιλά νισεστέ
  • 3.750 lt νερό
  • 450 γρ γίδινο βούτυρο
  • 700 γρ λάδι καλαμποκιού
  • 350 γρ αμύγδαλα λευκό
  • 430 γρ κακάο
  • 250 γρ σοκολάτα υγείας
  • 250 γρ σοκολάτα γάλακτος
  • 700 γρ μπισκότο τριμμένο
  • 200 γρ νιφάδες σοκολάτας υγείας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • 1

    Βάζουμε στο καζάνι τη ζάχαρη με το νερό, τη κανέλα, την βανίλια και το κακάο σε μέτρια φωτιά

  • 2

    Όταν αφρίσει η ζάχαρη ανακατεύουμε το νισεστέ με το νερό του και το ρίχνουμε στο καζάνι

  • 3

    Μόλις πήξει ρίχνουμε λάδι κυκλικά στο καζάνι και δουλεύουμε με μεγάλη ξύλινη κουτάλα

  • 4

    Προσθέτουμε το βούτυρο και προσέχουμε να μην μας κολλήσει, ρίχνουμε και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε για 20 λεπτά

  • 5

    2 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε 100 γρ νιφάδες σοκολάτας

  • 6

    Δίνουμε χρώμα στην κρούστα σε χαμηλή φωτιά, γυρίζουμε το χαλβά “τούμπα” και τον αδειάζουμε στο ταψί

  • 7

    Γαρνίρουμε με μπισκότο και σοκολάτα

    Δείτε περισσότερα : gaog

Δες και αυτό!
Γκανάς σοκολάτας με ρούμι και καραμελωμένα φουντούκια
Διαφήμιση