Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ 8,5 κιλά ζάχαρη 5 lt νερό κανέλα, βανίλια από μια πρέζα 3 κιλά νισεστέ 3.750 lt νερό 450 γρ γίδινο βούτυρο 700 γρ λάδι καλαμποκιού 350 γρ αμύγδαλα λευκό 430 γρ κακάο 250 γρ σοκολάτα υγείας 250 γρ σοκολάτα γάλακτος 700 γρ μπισκότο τριμμένο 200 γρ νιφάδες σοκολάτας υγείας ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1 Βάζουμε στο καζάνι […]

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

  • 8,5 κιλά ζάχαρη
  • 5 lt νερό
  • κανέλα, βανίλια από μια πρέζα
  • 3 κιλά νισεστέ
  • 3.750 lt νερό
  • 450 γρ γίδινο βούτυρο
  • 700 γρ λάδι καλαμποκιού
  • 350 γρ αμύγδαλα λευκό
  • 430 γρ κακάο
  • 250 γρ σοκολάτα υγείας
  • 250 γρ σοκολάτα γάλακτος
  • 700 γρ μπισκότο τριμμένο
  • 200 γρ νιφάδες σοκολάτας υγείας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • 1

    Βάζουμε στο καζάνι τη ζάχαρη με το νερό, τη κανέλα, την βανίλια και το κακάο σε μέτρια φωτιά

  • 2

    Όταν αφρίσει η ζάχαρη ανακατεύουμε το νισεστέ με το νερό του και το ρίχνουμε στο καζάνι

  • 3

    Μόλις πήξει ρίχνουμε λάδι κυκλικά στο καζάνι και δουλεύουμε με μεγάλη ξύλινη κουτάλα

  • 4

    Προσθέτουμε το βούτυρο και προσέχουμε να μην μας κολλήσει, ρίχνουμε και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε για 20 λεπτά

  • 5

    2 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε 100 γρ νιφάδες σοκολάτας

  • 6

    Δίνουμε χρώμα στην κρούστα σε χαμηλή φωτιά, γυρίζουμε το χαλβά “τούμπα” και τον αδειάζουμε στο ταψί

  • 7

    Γαρνίρουμε με μπισκότο και σοκολάτα

    Δείτε περισσότερα : gaog

Διαφήμιση