Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Theodora Barbari – “Μαγειρικές Απολαύσεις” ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για το στρογγυλό ταψί Σιρόπι 1 κ […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Theodora Barbari – “Μαγειρικές Απολαύσεις”

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το στρογγυλό ταψί

Σιρόπι
1 κ ζάχαρη
Μισο βάζο μέλι
2 κουτ γλυκόζη
1 λεμόνι το Ζουμί
Το βραζουμε 10 λεπτά

3 πακέτα φύλλο
500 γρ καρυδι
500 γρ αμύγδαλα
250 γρ σουσάμι καβουρδισμένο
Τα αλεθουμεστο μουλτι
1 κουτ κανέλα1 κούταλια γαρίφαλο 1 κουτ μασχοκαρυδο
500 γρ ζάχαρη

Δεν λαδώνουμε
Βάζουμε 4 φύλλα ρίχνουμε Λίγο γέμιση
Φύλλο γέμιση φυλλο γέμιση Το κάνουμε 20 φορές Απάνω Στρώνουμε 8 φύλλα και τον κόβουμε κομμάτια

Για το ζεμάτισμα
250 γρ λάδι 250 γρ βούτυρο

Το καίμε μέχρι να αρχίσει να καπνίζει ελαφρά ρίχνουμε με την κουτάλα λίγο λίγο και αυτό ψήνετε να ελαφρά εκεί που είναι κομμένο τελειώνουμε το ζεματισμα

Όταν ψηθεί Μαι γίνει ξανθό ( στου 150 βαθμούς για δυο ώρες περίπου όπως είναι καυτό και το σιρόπι κρύο το ρίχνουμε κουτάλια κουτάλια

Η Συνταγή είναι από κ. Theodora Barbari – “Μαγειρικές Απολαύσεις”