Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά για 35-40 κομμάτια (αναλόγως το μέγεθος του κολοκυθοανθού): 1 φλιτζάνι ρύζι νυχάκι ή καρολίνα . 3 κρεμμυδάκια φρέσκα 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά 1 μικρό ματσάκι άνηθο 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 1 μικρό ματσάκι μάραθο 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο 2 μέτριες ντομάτες τριμμένες ( χωρίς τα σπόρια) Χυμό από […]

Διαφήμιση

Υλικά
για 35-40 κομμάτια (αναλόγως το μέγεθος του κολοκυθοανθού):

  • 1 φλιτζάνι ρύζι νυχάκι ή καρολίνα .
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 1 μικρό ματσάκι μάραθο
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 2 μέτριες ντομάτες τριμμένες ( χωρίς τα σπόρια)
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο .
  • Αλάτι , πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά μέσα και έξω τους κολοκυθοανθούς . Κόβουμε το κοτσάνι τους, αφαιρούμε τα μικρά πράσινα φυλλαράκια εξωτερικά και τον κίτρινο στήμονα εσωτερικά.
Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης: το ρύζι , την ντομάτα, τα κρεμμύδια, τα αρωματικά, το χυμό από το μισό λεμόνι και το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε .

Στρώνουμε στον πάτο μιας μέτριας κατσαρόλας, τα χοντρά κοτσάνια από τα αρωματικά που χρησιμοποιήσατε (για να μην κολλήσουν τα ντολμαδάκια στον πάτο της κατσαρόλας).
Γεμίζουμε με το μείγμα του ρυζιού (περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού) μέχρι εκεί που χωρίζουν τα πέταλα του άνθους. Στρίβουμε τα πέταλα ώστε να κλείσουμε την γέμιση και τα στρώνουμε στην κατσαρόλα δίπλα δίπλα . Συνεχίζουμε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον αλατοπίπερο , το υπόλοιπο λεμόνι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σκεπάζετε με μερικούς σκέτους ανθούς (χωρίς γέμιση) για να μην ξεραθούν οι πάνω πάνω, καπακώνετε με ένα πιάτο και ρίχνετε αρχικά ένα φλιτζάνι νερό. Μετά από 5-10 λεπτά χαμηλώνετε την φωτιά προσθέτετε επιπλέον νερό μέχρι τα τοιχώματα του πιάτου και αφήνετε να σιγοβράσουν για 50 λεπτά περίπου. Σερβίρετε με γιαουρτάκι.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : lovefood

Διαφήμιση