Παραδοσιακή Γλυκιά Τραχανόπιτα χωρίς φύλλο – Ένα πεντανόστιμο γλυκό από την Καστοριά
Connect with us

Πιτες

Παραδοσιακή Γλυκιά Τραχανόπιτα χωρίς φύλλο – Ένα πεντανόστιμο γλυκό από την Καστοριά

ΥΛΙΚΑ: 2 φλυτζάνια τραχανά ½ κιλό νερό 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο Λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα Για το σιρόπι: 1 φλυτζάνι νερό 1 φλυτζάνι μέλι 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουμε το νερό και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον τραχανά, το βούτυρο και το αλάτι, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη […]

ΥΛΙΚΑ:

Διαφήμιση
  • 2 φλυτζάνια τραχανά
  • ½ κιλό νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • Λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
  • Για το σιρόπι: 1 φλυτζάνι νερό
  • 1 φλυτζάνι μέλι
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε το νερό και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον τραχανά, το βούτυρο και το αλάτι, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη δημιουργηθούν σβώλοι. Το αφήνουμε στην άκρη, μέσα στην κατσαρόλα για μισή ώρα μέχρι να πιεί το νερό.
  2. Βουτυρώνουμε ένα ταψί Νο 36, βάζουμε τον τραχανά και το βάζουμε στο φούρνο, στους 180ο βαθμούς, για 30 λεπτά.
  3. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά για το σιρόπι, μέχρι να δέσει.
  4. Όταν σβήσουμε το φούρνο με τον τραχανά, ρίχνουμε το σιρόπι και το ξαναβάζουμε στο σβησμένο φούρνο ώστε να απορροφηθεί το σιρόπι.
  5. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

infowoman

Διαφήμιση
×
Πάστα Σοκολάτα, Κόλαση!