Παραδοσιακά Μαυρομάτικα φασόλια με άγρια χόρτα από την Μάνη
Connect with us

Νηστισιμα

Παραδοσιακά Μαυρομάτικα φασόλια με άγρια χόρτα από την Μάνη

Υλικά 500γρ. φασόλια μαυρομάτικα 1 κιλό χόρτα άγρια και αρωματικά (ραδίκια, ζοχοί, σταμναγκάθι, καυκαλήθρα, μυρώνια, κ.λπ.), πλυμένα και χοντροκομμένα 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα 1½ κουτ. σούπας ντοματοπελτέ διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι νερό 1 φλιτζάνι καλό παρθένο ελαιόλαδο λίγη τριμμένη πιπεριά κόκκινη, καυτερή (προαιρετικά) αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζετε τα φασόλια για 2 λεπτά και τα σουρώνετε. […]

Συνταγή από olivemagazine

Διαφήμιση

Υλικά

500γρ. φασόλια μαυρομάτικα
1 κιλό χόρτα άγρια και αρωματικά (ραδίκια, ζοχοί, σταμναγκάθι, καυκαλήθρα, μυρώνια, κ.λπ.), πλυμένα και χοντροκομμένα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1½ κουτ. σούπας ντοματοπελτέ διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι καλό παρθένο ελαιόλαδο
λίγη τριμμένη πιπεριά κόκκινη, καυτερή (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε τα φασόλια για 2 λεπτά και τα σουρώνετε. Τα ξαναβάζετε να βράσουν σε αρκετό νερό για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και φυλάτε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν.

Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα.

Προσθέτετε τα φασόλια, με όσο νερό χρειάζεται να γίνει το φαγητό ζουμερό. Ανακατεύετε το φαγητό προσεκτικά και το αφήνετε να σιγοβράσει για 5 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε το φαγητό συνοδεύοντας με χωριάτικο ψωμί.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Elena Jeffrey

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : olivemagazine

Διαφήμιση
×
Απλά τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού (Εύκολη και Αφράτη Ζύμη)!