Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Zoe Koun – “Pastry Designs Group“. Υλικά: 1 ποτήρι φυτίνη, 1 ποτήρι ζάχαρη , 1 […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Zoe Koun – “Pastry Designs Group“.

Υλικά:
1 ποτήρι φυτίνη,
1 ποτήρι ζάχαρη ,
1 ποτήρι γιαούρτι στραγγιστό,
1 φλιτζανάκι κονιάκ,
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα ( σκόνη),
3 μεγάλα ή 4 μικρά αυγά και
αλεύρι όσο σηκώσουν.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περίπου 1 κιλό για όλες τις χρήσεις. Η ζύμη να είναι μαλακή. Λιώνουμε τη φυτίνη και διαλύουμε πρώτα όλα τα υγρά ανακατεύοντάς τα με το χέρι και προσθέτουμε το αλεύρι.

Ανοίγουμε σε μικρά λεπτά φυλλαράκια και βάζουμε στο κέντρο τη γέμιση. Κλείνουμε με τη ζύμη γύρω γύρω, αφήνοντας το κέντρο κενό. Αλείφουμε με ένα αυγό και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ,μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Υλικά και εκτέλεση για τη γέμιση:
Ενάμιση κιλό μυζήθρα ανάλατη ( ανθότυρο ), 1 ποτήρι ζάχαρη, 2 μικρά αυγά.

Διαλύουμε με ένα πιρούνι τη μυζήθρα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά και ανακατεύουμε.

Αφού ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Η Συνταγή είναι της κ. Zoe Koun – “Pastry Designs Group“.