Παπουτσάκια σπιτικά που θα γλύφεις και τα δάχτυλά σου
Connect with us

Συνταγές

Παπουτσάκια σπιτικά που θα γλύφεις και τα δάχτυλά σου

Η Συνταγή είναι από κ. Lina Chaliasou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
Για τις μελιτζάνες

Τις κόβουμε στη μέση,τις βάζουμε πάνω στο ταψί με λαδόκολλα κ τις άφηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15′

Μολις βγήκαν,σκελίδα ελαφρά στη μέση την ψίχα κ κράτησε σ ένα πιάτο, ριχνουμε αλάτι,πιπέρι.

Για τον κιμά
Τσιγαριζουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε ελαιόλαδο κ ρίχνουμε τον κιμά να ασπρίσει,σβήνουμε με λίγο ξύδι κ πρόσθετουμε ένα κύβο κνορ κ την ψίχα από τις μελιτζανες.

Μόλις εξατμιστηκε το ξύδι,έριξα 1 κούπα πουμαρο,μαϊντανό,ρίγανη κ 2 φύλλα δάφνης.

Διαφήμιση

Βράζουμε για 30′ με καπάκι σε μέτρια φωτιά.

Μετά τα 30′ άφηνουμε στην άκρη να κρυώσει, πρόσθετουμε ένα αυγό,λίγη μοτσαρελα κ μια κουτάλα από τη μπεσαμελ.

Για τη μπεσαμελ
Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κ.σ. γεμάτες βιταμ κ μόλις έλιωσε, ρίχνουμε 4 κ.σ. αλεύρι να καβουρδιστει.

Πρόσθετουμε 1 λίτρο γάλα ζεστό σε δόσεις μέχρι να δέσει η κρέμα.

Μόλις κρύωσε ,ρίχνουμε 1 αυγό,αλάτι και πιπέρι,μοσχοκάρυδο κ λίγο τυρί τριμμένο.

Για τα παπουτσάκια
Γέμιζουμε τη σκαφτή μέση της μελιτζάνας με κιμά κ από πάνω ρίχνουμε μπεσαμελ κ τυρί τριμμένο.

Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα, στις αντιστάσεις ώσπου να ροδίσουν.

Η Συνταγή είναι από κ. Lina Chaliasou“Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!