Παπουτσάκια σπιτικά που θα γλύφεις και τα δάχτυλά σου
Connect with us

Συνταγές

Παπουτσάκια σπιτικά που θα γλύφεις και τα δάχτυλά σου

Παπουτσάκια

Παπουτσάκια σπιτικά που θα γλύφεις και τα δάχτυλά σου

Η Συνταγή είναι από κ. Lina Chaliasou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
Για τις μελιτζάνες

Τις κόβουμε στη μέση,τις βάζουμε πάνω στο ταψί με λαδόκολλα κ τις άφηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15′

Μολις βγήκαν,σκελίδα ελαφρά στη μέση την ψίχα κ κράτησε σ ένα πιάτο, ριχνουμε αλάτι,πιπέρι.

Για τον κιμά
Τσιγαριζουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε ελαιόλαδο κ ρίχνουμε τον κιμά να ασπρίσει,σβήνουμε με λίγο ξύδι κ πρόσθετουμε ένα κύβο κνορ κ την ψίχα από τις μελιτζανες.

Μόλις εξατμιστηκε το ξύδι,έριξα 1 κούπα πουμαρο,μαϊντανό,ρίγανη κ 2 φύλλα δάφνης.

Διαφήμιση

Βράζουμε για 30′ με καπάκι σε μέτρια φωτιά.

Μετά τα 30′ άφηνουμε στην άκρη να κρυώσει, πρόσθετουμε ένα αυγό,λίγη μοτσαρελα κ μια κουτάλα από τη μπεσαμελ.

Για τη μπεσαμελ
Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κ.σ. γεμάτες βιταμ κ μόλις έλιωσε, ρίχνουμε 4 κ.σ. αλεύρι να καβουρδιστει.

Πρόσθετουμε 1 λίτρο γάλα ζεστό σε δόσεις μέχρι να δέσει η κρέμα.

Μόλις κρύωσε ,ρίχνουμε 1 αυγό,αλάτι και πιπέρι,μοσχοκάρυδο κ λίγο τυρί τριμμένο.

Για τα παπουτσάκια
Γέμιζουμε τη σκαφτή μέση της μελιτζάνας με κιμά κ από πάνω ρίχνουμε μπεσαμελ κ τυρί τριμμένο.

Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα, στις αντιστάσεις ώσπου να ροδίσουν.

Η Συνταγή είναι από κ. Lina Chaliasou“Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

Δες κι άλλες συνταγές για παπουτσάκια!

Διαφήμιση