Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά Μελιτζάνες φλάσκες ποσότητα ανάλογα τις μερίδες μισό κιλό κιμά –περισσεύει και για μακαρονάδα πχ – 2 κρεμμύδια τριμμένα 2 σκελίδες σκόρδο μαιντανός ψιλοκομμένος 2 ντομάτες κομμένες κομμάτια -λιώνουν με το μαγείρεμα . 1 κουταλιά πελτέ αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη λίγο κουρκουμά ελαιόλαδο   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κιμάς Βάζουμε το λάδι με τα κρεμμύδια και τον κιμά […]

Διαφήμιση

Υλικά

Μελιτζάνες φλάσκες ποσότητα ανάλογα τις μερίδες
μισό κιλό κιμά –περισσεύει και για μακαρονάδα πχ –
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο
μαιντανός ψιλοκομμένος
2 ντομάτες κομμένες κομμάτια -λιώνουν με το μαγείρεμα .
1 κουταλιά πελτέ
αλάτι πιπέρι
λίγη ζάχαρη
λίγο κουρκουμά
ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κιμάς

Βάζουμε το λάδι με τα κρεμμύδια και τον κιμά και τα σκόρδα. Πατάμε τον κιμά ενώ τα σοτάρουμε με ξύλινη σπάτουλα να γίνει σπυρωτός. Αμέσως μετά, αφού σοτάρουμε για λίγα λεπτά, προσθέτουμε ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, ζάχαρη και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά.

Αμέσως μετά ρίχνουμε ζεστό νερό 1 και μισό ποτήρι του νερού και τον αφήνουμε να βράσει μέχρι να στεγνώσει σχεδόν να μείνει λίγη σαλτσούλα δεμένη. Αφήνουμε τον κιμά στην άκρη.

Μελιτζάνες

Πλένουμε και κόβουμε στην μέση τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στεγνώσουν καλά. Μετά τις βάζουμε στην σειρά στο ταψί με την ψίχα προς τα πάνω και με ένα πινέλο της περνάμε με λάδι και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Αμέσως μετά τις βάζουμε στην σειρά στο ταψί και αφού κρυώσουν με ένα κουτάλι της βαθουλώνουμε και κάνουμε χώρο για να βάλουμε τον κιμά. (Δεν τις αδειάζω εγώ από την ψίχα τους και είναι υπέροχες τρώς μελιτζάνα).

Μπεσαμέλ

Σε μια μέτρια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και αφήνουμε το μείγμα να καβουρδιστεί μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Τότε, προσθέτουμε το γάλα, μία πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε  ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για να μη σβολιάσει η μπεσαμέλ.

Όταν δέσει το μείγμα, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 2 κρόκους μόνο αυγών ανακατεύοντας μοσχοκάρυδο και τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.

Συναρμολόγηση

Γεμίζουμε με τον κιμά τις ψημένες μελιτζάνες μέσα στο ταψί και καλύπτουμε κάθε μελιτζάνα με μπεσαμέλ. Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε 1 φλιτζάνι νερό και λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το μείγμα λαδιού μέσα στο ταψί.

Βάζouμε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε τα παπουτσάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 40 με 50 λεπτά, μέχρι η μπεσαμέλ να ροδίσει και να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ