Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

H Συνταγή είναι της κ.Reggina Filippou-“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. Δαγκώνεις το παξιμάδι ,ακούς το κρατς ,μασάς λίγο και απελευθερώνεται η […]

Διαφήμιση

H Συνταγή είναι της κ.Reggina Filippou-“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Δαγκώνεις το παξιμάδι ,ακούς το κρατς ,μασάς λίγο και απελευθερώνεται η γεύση της μαστίχας !!!

Υλικά:

1 φλιτζάνι ηλιέλαιο,
1 φλιτζάνι ζάχαρη,
1 φλιτζάνι γκαζόζα,
μισό κουταλάκι σόδα,
ξύσμα πορτοκαλιού,
λίγο λικέρ μαστίχας(προαιρετικά) ,
μισό κουταλάκι σκόνη μαστίχας,
4-5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει,
σουσάμι για επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε την ζάχαρη με το ηλιέλαιο. Διαλύουμε την σόδα στην γκαζόζα και την ρίχνουμε στην ζάχαρη. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν.

Πρέπει να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Πλάθουμε τέσσερα φραντζολάκια, τα κυλάμε στο σουσάμι και τα χαράζουμε.
Ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα κόβουμε σε φέτες.

Τα ξαπλώνουμε και τα ψήνουμε πάλι στους 160 για δέκα λεπτά.
Δεν πρέπει να σκληρύνουν πολύ στον φούρνο γιατί θα σκληρύνουν καθώς θα κρυώνουν.

H Συνταγή είναι της κ.Reggina Filippou-“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.

Διαφήμιση