Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά •    150 γραμ. βούτυρο αγελαδινό ή φυτίνη •    150 γραμ. ζάχαρη •    6 αυγά •    60 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα […]

Διαφήμιση

Υλικά

•    150 γραμ. βούτυρο αγελαδινό ή φυτίνη
•    150 γραμ. ζάχαρη
•    6 αυγά
•    60 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
•    60 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
•    50 γραμ. πούδρα αμυγδάλου
•    30 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσειςΕκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τ᾿ ασπράδια από τους κρόκους.
Βάζουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και τη λιώνουμε.

Παντεσπάνι σοκολάτας - βάση για τούρτες ⇒ από «Τα φαγητά της γιαγιάς»

Χτυπάμε τ᾿ ασπράδια στο μίξερ, μέχρι να γίνουν σφιχτή µαρέγκα.Έπειτα βάζουμε στον κάδο του µίξερ το βούτυρο µε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα µε το σύρµα, για 7′- 8′, µέχρι ν᾿ ασπρίσουν.
Μειώνουμε την ταχύτητα στο μισό και προσθέτουμε τους κρόκους έναν – έναν, συνεχίζοντας να χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Παντεσπάνι σοκολάτας - βάση για τούρτες ⇒ από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Παντεσπάνι σοκολάτας - βάση για τούρτες ⇒ από «Τα φαγητά της γιαγιάς»

Συνεχίζοντας να χτυπάμε ρίχνουμε τη σοκολάτα, την πούδρα αμυγδάλου και κοσκινισμένα, το αλεύρι και το σιμιγδάλι.

Παντεσπάνι σοκολάτας - βάση για τούρτες ⇒ από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Παντεσπάνι σοκολάτας - βάση για τούρτες ⇒ από «Τα φαγητά της γιαγιάς»

Όταν ενωθούν τα υλικά, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τη μαρέγκα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, με απαλές κινήσεις, για να μην μας ξεφουσκώσει.

Παντεσπάνι σοκολάτας - βάση για τούρτες ⇒ από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Παντεσπάνι σοκολάτας - βάση για τούρτες ⇒ από «Τα φαγητά της γιαγιάς»

Καλύπτουμε μια φόρµα διαμέτρου 25 – 26 εκ., µε χαρτί ψησίµατος, το βουτυρώνουμε καλά, ρίχνουμε μέσα το µείγµα και ισιώνουμε την επιφάνεια µε µια σπάτουλα.
Βάζουμε τη φόρµα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 165°C και ψήνουμε, στη µεσαία σχάρα, στον αέρα, για 50′.

Παντεσπάνι σοκολάτας - βάση για τούρτες ⇒ από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Παντεσπάνι σοκολάτας - βάση για τούρτες ⇒ από «Τα φαγητά της γιαγιάς»

Όταν περάσουν τα 50′, καρφώνουμε το γλυκό στη μέση με μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει στεγνή, είναι έτοιµο.
Ξεφορµάρουμε και αφήνουμε το πεντεσπάνι 6 – 8 ώρες να σταθεί και να παγώσει ή καλύτερα να το φτιάξουμε από βραδύς, για την επόμενη μέρα.

Παντεσπάνι σοκολάτας - βάση για τούρτες ⇒ από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Παντεσπάνι σοκολάτας - βάση για τούρτες ⇒ από «Τα φαγητά της γιαγιάς»

Μ᾿ ένα μαχαίρι ψωμιού, αφού το κρατήσουμε με την παλάμη μας πατημένο ελαφρά, το κόβουμε οριζόντια σε τρία κομμάτια.

ΠΗΓΗ