Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Υλικά:

50 ml σπορέλαιο
500 ml χυμός πορτοκάλι
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 κουταλιές κακάο
2 κουταλάκια σόδα μαγειρική
1 κουταλάκι αλάτι
2 βανίλιες

Για το γλάσο:

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές κονιάκ
1 κουταλιά σπορέλαιο
1 κουταλιά μαργαρίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε σε μπολ με το μίξερ το σπορέλαιο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό, τη σόδα, το αλάτι, τις βανίλιες και το κακάο. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί.

Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180° Κελσίου για 30 λεπτά περίπου. (Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί τρυπώντας το κέικ με ένα μαχαίρι).

Όσο ψήνεται το κέικ, ετοιμάζουμε το γλάσο: Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά, να ομογενοποιηθούν.

Δες και αυτό!
Εύκολη και δροσιστική καρυδόπιτα με πλούσια γεύση κρέμας και γλάσο σοκολάτας

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει και απλώνουμε ομοιόμορφα το γλάσο.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά, πριν το κόψουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε.

orthodoxplanet

Διαφήμιση