Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά: 50 ml σπορέλαιο 500 ml χυμός πορτοκάλι 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 6 κουταλιές κακάο 2 κουταλάκια σόδα μαγειρική 1 κουταλάκι αλάτι 2 βανίλιες Για το γλάσο: 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη 2 κουταλιές κονιάκ 1 κουταλιά σπορέλαιο 1 κουταλιά μαργαρίνη Προετοιμασία: Χτυπάμε σε μπολ […]

Διαφήμιση

Υλικά:

50 ml σπορέλαιο
500 ml χυμός πορτοκάλι
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 κουταλιές κακάο
2 κουταλάκια σόδα μαγειρική
1 κουταλάκι αλάτι
2 βανίλιες

Για το γλάσο:

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές κονιάκ
1 κουταλιά σπορέλαιο
1 κουταλιά μαργαρίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε σε μπολ με το μίξερ το σπορέλαιο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό, τη σόδα, το αλάτι, τις βανίλιες και το κακάο. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί.

Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180° Κελσίου για 30 λεπτά περίπου. (Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί τρυπώντας το κέικ με ένα μαχαίρι).

Όσο ψήνεται το κέικ, ετοιμάζουμε το γλάσο: Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά, να ομογενοποιηθούν.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει και απλώνουμε ομοιόμορφα το γλάσο.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά, πριν το κόψουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε.

orthodoxplanet